Integrat în domeniul artei frumosului, baletul este deseori considerat mai mult decât un sport, mai mult decât o dezvoltare armonioasă a corpului. Acest tip de dans urmărește exprimarea nonverbală a eleganței, a emoțiilor și de ce nu, a gândurilor și frământărilor omenești prin limbajul trupului. Ca orice spectacol, alături de teatru, operă și film, baletul este în strânsă legătură cu termenul de catharsis, care înseamnă purificare, curățare a sufletului și a conștiinței. Astfel, cei ce privesc tema pusă în scenă se identifică cu personajele, cu acțiunea și evadează din monotonia sau nebunia și aglomerația vieții de zi cu zi, căutând o metodă de a-și legitima faptele sau gândurile, sau de a privi o poveste ce și-au dorito pentru ei.

Baletul este mai mult decat un simplu dans sau o forma de miscare fizica pentru fetite. Pe langa dezvoltarea fizica pe care o promoveaza, gratia si eleganta tinutei, baletul ajuta fetitele sa fie mai sigure pe ele, sa deprinda echilibrul in miscari, sa se concentreze mai bine si sa fie mai energice. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale baletului pentru fetite si de ce merita sa fie o optiune printre cursurile la care iti inscrii copilul cand e mic! Beneficii fizice ale baletului pentru fetite Inainte de orice, baletul este o forma de miscare fizica, deci atrage toate beneficiile pe care un sport le are asupra organismului. Contribuie din plin la dezvoltarea armonioasa a copilului.
Cursurile au loc in zilele de marti si joi de la orele 18-19 copii cu varste intre 7 si 10, 19-20 copii cu varste intre 4 si 6 ani. Oferim si ore individuale. Prof. Badica Adina este absolventa a liceului de Coregrafie Floria Capsali